Actualiteiten 

Honderd jaar Piushaven 

Groot jubileumfeest op 5 en 6 augustus De Piushaven bestaat dit jaar honderd jaar. Om precies te zijn: op 4 april 1923 is de Piushaven geopend. Dus ging op 4 april 2023 overal langs de Piushaven de vlag uit. Het verhaal is bekend: zo'n 25 jaar geleden dreigde de haven opgeofferd te worden voor verkeerswegen en woningbouw. Vasthoudende acties van omwonenden en STT zorgden voor een ommekeer. En vervolgens werd de Piushaven een succesverhaal.  STT gaat een groot jubileumfeest organiseren op 5 en 6 augustus. De haven komt vol te liggen met prachtige historische schepen en op de wal zorgen we voor optredens, muziek en demonstraties. Het wordt een havenfeest onder het motto Leve de haven -- de Levende Haven . Alles over het jubileumfeest staat hier.
 Foto's: Piushaven door de jaren heen. In 1925, in de jaren zestig, 1995 en in 2023 (vlnr).  

Jarige Piushaven schoon dankzij inzet vrijwilligers  

Er heerste een gezellige drukte op zaterdagochtend 11 maart bij de BSO aan de Betuwestraat. Het was de dag van de jaarlijkse schoonmaakactie in het kader van NL Doet. Enkele tientallen vrijwilligers zwermden vanaf deze plek uit langs de oevers van  Piushaven en Wilhelminakanaal. Zwerfvuil was hun doel; vuilniszakken, grijpers en harken het gereedschap. Ook op het water werd met een bootje naar rommel in de rietoevers gespeurd. Het resultaat mocht er weer wezen: een volle aanhanger met zakken vol blikjes, plastic flesjes, stukken vloerbedekking en allerlei andere afval. 
Deze keer werden ook enkele stellages in elkaar gezet voor gebruik bij het jubileumfeest in het eerste weekend van augustus. 
Iedereen die heeft gewerkt: hartelijk bedankt! De Piushaven gaat brandschoon het jubileumjaar in. 

Stoer zeilschooltje stopt 

De kleinste en stoerste zeilschool van Nederland is niet meer. Jolien en Nienke, de jonge zeilinstructeurs van de Topti's, zijn hard aan het studeren elders in het land. Hoe klein ook, het is een flinke klus om een zeilschool te runnen. Niet te combineren met een serieuze studie, moesten de twee nichtjes tot hun spijt vaststellen. Kandidaten voor overname hebben zich niet gemeld. Ook de verschillende roei-, kano- en surfclubs in en rond Tilburg toonden geen belangstelling. Het prachtige beeld van zeilende Optimistjes in de Piushaven gaan we in 2023 helaas niet meer terugzien.